Vad är LoveSite?

LoveSite är en ny fräsch svensk dejtingsajt som grundades vintern 2008-2009, med premiär våren 2009. Egentligen skulle man kunna kalla det för en ”kärlekssida”, eller en sajt om kärlek, för här kan man utöver söka partner även chatta samt läsa och blogga om relationer och kärlek – livets kanske största och viktigaste, men ibland också mest komplicerade ingrediens. Våra ledord är "Snabbt, Enkelt & Fräscht". Vad vi menar med det är att LoveSite är designad för att vara snabbnavigerad, enkel att förstå sig på och komma med en fräsch grafisk form. LoveSite är i första hand naturligtvis till för dig som är singel och söker en livskamrat, men självklart kan man även söka och finna nya vänner och bekantskaper här. Kärlek är ju inte enbart begränsat till en livskamrat. Kärlek kan vara mycket, som till exempel kärlek till sin familj, sina barn, vänner, arbetskamrater, husdjur, eller varför inte kärlek till materiella ting som mat, resor, prylar, kultur och så vidare. Men de flesta behöver kärlek i någon form, oavsett från vem eller i vilken form den kommer. De som påstår annat går emot vår mänskliga natur, även om det självklart också finns de som mår alldeles utmärkt ändå. Men få människor mår bra av ensamhet i längden, och ibland kan en ny vän betyda väldigt mycket. LoveSite är till för alla, oavsett vilken typ av kontakt man söker, men vår primära inriktning är givetvis alla singlar!

Varför skapades LoveSite?

I kontrast till de redan existerande dejtingsajter som finns, så har LoveSite valt att profilera sig betydligt mer grafisk och användarvänligt. Vi har försökt skala bort allt onödigt som stora överinformativa plottriga textstycken och istället satsat på tydliga grafiska ikoner och en i överlag fräsch och starkt profilerad grafisk form. Allt för att göra vistelsen på LoveSite både enkel, trevlig, rolig, intressant och grafiskt tilltalande. Dessutom kan man här även som enbart besökare söka fritt bland våra medlemmar. Många liknande sajter kräver medlemskap för att överhuvudtaget kunna besöka sidan och söka bland dess medlemmar och se deras bilder och profiler. Här krävs inget medlemskap förrän du själv vill skapa en profil och ingen medlemsavgift förrän du finner en medlem som du vill kontakta via ett personligt mail. Som gratismedlem kan du göra allt utom just maila, som skapa profil, ladda upp bilder, adda favoriter, flirta, blogga, mm.

Vi tror också att själva konceptet med att finna kärleken hos en genuin livskamrat är så pass viktigt för den enskilde individen att det helt enkelt är värt ytterligare en ny sajt, oavsett hur många andra som redan finns. Att dejta via Internet kan liknas med att träffa folk på krogen, på caféet, på jobbet, på resan, på kursen, på festen, och så vidare. Vart man än är, och när man än är där, så kommer man att träffa på olika människor på olika platser vid olika tidpunkter, och det är aldrig för sent eller för dumt att prova ett nytt ställe. Människan bygger nya mötesplatser överallt och konstant, i vilken form det än må handla om. Det kan vi nog vara tämligen överens om, och vi tror att de människor som verkligen gått in på allvar för att finna en lämplig partner, kommer inte att begränsa sig till att söka på endast ett ställe, oavsett om det handlar om en sajt eller en fysisk plats. Därför skapades LoveSite! Vi har heller inget intresse av, eller ambitioner att, konkurrera med andra sajter. Vi tror på samexistens och mångfald och tillsammans erbjuder vi ett stort antal mötesplatser för olika människor vilket ökar chansen för den enskilde individen att finna den rätte. Välkommen att prova LoveSite.


Varför kostar LoveSite?

Utöver det självklara som att vi erbjuder och säljer en tjänst så har vi detta faktum… En sajt eller community som är belagd med en medlemsavgift kommer att attrahera så gott som uteslutande seriösa användare. En kostnadsfri sajt tenderar att generera en större mängd ”oseriösa” användare som kan vara där för att bara ”kika in” i ren nyfikenhet, eller i värsta fall, i rent av oärliga syften. Genom medlemsavgifter minskar man dessutom det finansiella behovet av en kraftig mängd annonsörer och kan istället välja ut få utvalda passande annonsörer som tillför sajten något av värde. Vi kommer endast att arbeta med annonsörer som vi tror kan vara av intresse för våra besökare och medlemmar, och vi kommer också att begränsa dessa i mängd till en rimlig nivå. Till er som tycker att allt på Internet skall vara gratis, eller bara tycker att dejtingsajter är dyra - jämför med en kväll på krogen. Det är ett bra sätt att få perspektiv. Vad LoveSite VIP kostar för 30 dagar (Guld VIP) ger dig knappast mer än inträde, garderobsavgift och en öl, för EN kväll. Och just krogen/nattklubben är ju, lite tragiskt nog, det ställe som i modern tid varit det mest traditionella sättet att träffas. I alla fall för de som söker snabb kontakt. På Internet kan var och en söka nya bekantskaper helt i sin egen takt.

Vad kostar LoveSite?

Som besökare (dvs icke-medlem) kan du utan kostnad:

 • Söka bland medlemmar
 • Besöka medlemsprofiler
 • Se bilder i full storlek
 • Skapa en egen medlemsprofil

Som medlem kan du utan kostnad:

 • Maila & läsa mail
 • SMS:a & MMS:a (kommer)
 • Skapa en egen ”LoveBanner”
 • Skapa ett fotogalleri till ditt konto
 • Skapa ett videogalleri till ditt konto (kommer)
 • Adda (”hotlista”) intressanta medlemmar som favoriter
 • Flirta (Max 12 flirtar per dyn för att undvika spam)
 • Ta emot flirtar (el avaktivera under ”Inställningar”)
 • Blocka ointressanta eller störande medlemmar
 • Blogga och läsa bloggar
 • Chatta
 • Kontakta VIP-medlemmar med Platina-VIP


Vad har LoveSite för regler och villkor?

Dessa kan du läsa om HÄR.

Kommer LoveSite att finnas på andra språk?

Ja, initialt engelska, men på sikt även fler språk som tyska, franska och spanska är planerade för release under sommaren/hösten 2009.

Tekniskt

 • LoveSite stöder samtliga kända webbläsare som Internet Explorer, Netscape, FireFox, Opera, etc. Uppdaterat 2009-05-03: Internet Explorer 8 stöds dock INTE tillfredsställande på grund av undermålig utveckling från Microsoft.
 • LoveSite ses bäst på upplösningar från 1280x1024 och över. Upplösningar under 1024x768 visas ej tillfredsställande.
 • LoveSite kräver webbläsartillägget Adobe Flash för att fungera. Flash kan laddas ned HÄR.