Nätdejting

Själva ordet ”dejting” är naturligtvis, som så mycket annat, en försvenskning av engelskans ”dating”, och det kan syfta till att mötas öga mot öga, likväl som att mötas online. Ett annat relaterat ord är givetvis ”sajt” som är en försvenskning av engelskans ”site”. Tillsammans blir det helt enkelt en ”dejtingsajt” (dating site). Långt bak i historien så kunde människor paras ihop av andra, istället för att själva välja sin partner och äktenskap baserades i första hand på familjerelationer och samhällsstatus! Kärlek var något som kom med tiden, om man hade tur. Lyckligtvis var det länge sedan den moderna människan lämnade detta absurda sätt att ”mötas”, om vi bortser från vissa avarter och avlägsna platser av världen idag. Den senare halvan av 1900-talet och fram till idag har istället dominerats av klyschorna att mötas på krogen eller på festen. Huruvida detta är bra ställen att träffas på, kan man ju diskutera, och det råder säkerligen delade meningar om detta. Men vi skulle vilja påstå att de flesta relationer som uppstår i dessa ofta förfriskade omständigheter sällan leder till vare sig något seriöst eller långvarigt.

Naturligtvis finns många andra platser där relationer uppstår, både vänskapliga, som kärleksmässiga och allt däremellan. Vi har till exempel arbetsplatsen, skolan, kursen, resan eller varför inte den lilla flörten på restaurangen, busshållplatsen eller bara det flyktiga mötet på gatan. Men vart man än träffas och under vilka omständigheter det är så är det varken ovanligt eller omänskligt att man kan känna att det är svårt att ta kontakt, och många möten som kunde ha lett till något givande går förbi. På Internet och genom online- eller som vi oftast säger, nätdejting, så kan man inte bara i lugn och ro botanisera bland andra som liksom en själv söker någon form av kontakt med någon annan. Men man kan också i lugn och ro och i total trygghet ta sig tid att lära känna personen INNAN man träffas. På så sätt lägger man en bättre grund till att ett möte kommer bli lyckat och leda till fler möten, som i sin tur kanske leder till en mycket lyckad och givande relation. Glöm dock inte att beakta våra råd och tips angående säker dejting under rubriken ” OBS!”.


Vad är en profil och en presentation?

Med risk för att låta fånig så kan man faktiskt jämföra en profil på en dejtingsajt med en CV på en jobbsökarsajt. Men skall ju rent krasst sett (och inte bokstavligen) ”sälja” sig själv och få andra intresserad av att ta kontakt och vilja veta mer. Därför är det viktigt, om man är seriös med att träffa en lika seriös person, att man lägger en smula tid på sin profil och presentation. En profil är termen för ditt kontos hela presentation inklusive allt som namn, fakta, bilder och presentationstext. Så presentation är helt enkelt hur du väljer att presentera dig i din profil och då främst i skriven form.

Hur gör man en bra presentation

Nätdejting har blivit så pass stort i Sverige att 100 000-tals singlar surfar in på olika dejtingsajter varje vecka. Därför är det viktigt att man som sagt lägger lite tanke och lite själ i en trevlig presentation. Vissa skriver ingenting och förlitar sig på att bilderna skall väcka intresse. Nackdelen med det är att det kan skicka ut signaler om ytlighet, även om det naturligtvis inte behöver vara så. Man kanske bara har svårt att uttrycka sig, även om man är världens goaste och mest seriösa person. Men ett tips är att försöka skriva några rader om sig själv och även om vad man söker. Även ett fåtal rader kan säga mycket om en person och hjälpa andra att bli intresserade av att ta kontakt med just dig. Samma tips gäller för bilder. Vi har valt att begränsa antalet till 9, så utnyttja det utrymmet med bra beskrivande bilder av DIG, och inte din hund, din bil, din keps eller hur det där maffiga trädet i trädgården ser ut, även om det självklar inte är förbjudet på något sätt. Läs mer i våra ” Regler” angående bilder.

Tänk också på att vara seriös, så är du inte 230 cm lång och 95 år gammal, så välj då inte heller dessa fakta. Döp inte heller din profil till något namn som är tramsigt eller ännu värre kan väcka anstöt. Var ärlig och seriös. Man kan fortfarande vara rolig och skämtsam, men spara då det hellre till din presentationstext och gör det med finess. Några snabba tips på vad man kan skriva om sig själv är att berätta kort om vem man är, vad som intresserar en och vad man tycker är viktigt i livet. När du skall beskriva den du söker så berätta gärna vilka egenskaper du uppskattar hos folk och kanske även vad du normalt sett inte tycker om hos andra. Men håll allt till en rimlig nivå. Att inte skriva något alls är inte att rekommendera, men det är inte heller särskilt lämpligt att skriva en mindre novell, för det kommer inte många orka läsa. Försök få ned så mycket som möjligt av vad som beskriver DIG och den du SÖKER, på ett lagom antal rader. Ett bra riktmärke på LoveSite är att om din presentationstext kräver scroll, så kan det vara läge att korta ned den. Det gäller ju att fånga en annan människas intresse och skapa en vilja att veta mer, utan att trötta ut dem.


Att ta kontakt och hantera kontakt

Bland det viktigaste när man träffar folk online är att visa respekt. Man kan givetvis vara rolig och skämtsam, och LoveSite är till stor del upplagd på ett sätt att det är lite meningen att det skall vara just roligt, sött och charmigt. Vår stora samling smileys talar för sig själva till exempel, och till dem har vi ett stort antal färdiga flörtar. De flesta med en stor portion glimt i ögat, så att säga. Men glöm som sagt inte den vardagliga respekten för det. Bemöt andra som du vill bli bemött själv och skulle någon visa ointresse så ta det inte personligt. Alla är vi olika, och människor tilltalas av olika egenskaper. Någonstans därute så finns det med stor sannolikhet någon som letar efter någon som dig, så ta dig tid och leta och lugn och ro. Förr eller senare kan era vägar korsas.

Vi önskar er all lycka i er dejting på LoveSite!
///Administrationen
LoveSite.se

 

 
 
Skicka en kommentar via mail!  
 

Skicka ett Romantiskt E-kort från Postcard
Skicka ett romantiskt ekort!